Bagekartofler med fetacreme og sommersalat

4 pers. 

4 bagekartofler. ( Evt. stegt bacon som pynt) 
Skyl og skrub kartoflerne grundigt. Pak hver kartoffel ind i sølvpapir og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft, i 1 – 1½ time, afhængig af størrelse. 

Imens kartoflerne er i ovnen kan du lave fetacremen og sommersalaten. 

Fetacreme: 
200 g. blød fetaost
4 spsk cremefraiche
1 lille fed hvidløg
1 bundt basilikum ( Gem et par blade til pynt ) 
1 knivspids cayennepeber
1 tsk. dijonsennep
½ tsk. citronsaft

Alle ingredienserne blendes i en skål med en stavblender, indtil massen er glat og cremet. Smag til med salt. Lad cremen trække i køleskabet. 

 

Sommersalat: 
1 pose blandede grønne salatblade
Lidt parmesanost
En håndfuld peanuts
En håndfuld hindbær
5 store jordbær 

Skyl salatbladene grundigt. Skær jordbærrene i skiver. Anret salaten på tallerkenerne og de øvrige ingredienser pænt ovenpå. 
Når kartoflerne er færdige pakkes de ud af staniolen og skæres halvt igennem på langs. Fyld kartoflerne med fetacremen og pynt med basilikumblade og evt. stegt knust bacon. Anret alle tallerkener på samme måde. 

Server med Det Varme Værksteds grønne kyllingedeller eller dine egne hjemmelavede frikadeller. 

bagekartofler opskrift kyllingefrikadeller